Musala, Pirin - Vihren, Vitosha
Cel mai inalt varf din Peninsula Balcanica, primul si al doile varf din Bulgaria
2 - 5 septembrie 2023 (4 zile)
Muntii Rila, Pirin, Vitosha - Bulgaria
Perioada: 2 – 5 septembrie 2023 (4 zile)
Data limita de inscriere:
Grup: min. 4 – max. 7 participanti
Pret: 200 Euro
- Cazare 3 nopti la pensiune sau hotel 3 stele
- Transport cablu Musala
- Ghid de turism, ghid montan roman pe tot parcursul programului
- Se poate asigura si transport cu minivan 7+1 persoane la un cost suplimentar de 70 euro/persoana
- Echipament individual
- Transport – Se poate asigura si transport cu minivan 8+1 persoane la un cost suplimentar de 70 euro/persoana
- Masele
- Costurile suplimentare ocazionate de intreruperea participarii la expeditie
- Asigurarea medicala
- Cheltuieli personale (bauturi, haine, convorbiri telefonice, internet, etc.)
-
Data limita de inscriere:
- Plata integrala se face la semnarea contractului si este garantia participarii la ascensiune, pentru ambele parti contractante. Locurile sunt limitate.
Se achita in:Cont lei nr. RO43 RNCB 0074 1636 7449 0001 deschis la BCR Sucursala sector 3, Bucuresti; titular Popescu Ovidiu Ion PERSOANA FIZICA AUTORIZATA, avand sediul in Brasov, Str. Poiana lui Stechil nr.7, jud. Brasov, cod unic de inregistrare 41063405,Se specifica in dispozitia de plata:- Numele ascensiunii pentru care se face plata – ascensiune Musala, Pirin, Vitosha
- Numele participantului pentru care se face plata
[/accordion]
Important
Pentru a obtine cea mai buna sansa de reusita pentru Altitude Expeditions Team, organizatorul poate ajusta programul intregii deplasari, astfel incat sa-l adapteze celei mai recente prognoze de vreme obtinute la momentul sosirii in zona. De asemenea, va avea ca prioritate buna desfasurare a expeditiei intregii echipe, fiind o organizare de grup, si nu o ghidare personala.
Scopul principal al expeditiei este atingerea varfului. Deoarece este o activitate care depinde de o serie de factori – conditii de vreme, performanta individuala si aspecte legate de apartenenta la echipa, atingerea obiectivului nu este o garantie.
Fiecare participant trebuie sa respecte deciziile organizatorului referitoare la ruta, orar, siguranta si buna functionare a echipei, pe toata perioada parcursului montan, adaptarea si sincronizarea la grup fiind esentiale pentru a avea o ascensiune de succes.
Echipament individual
- Rucsac mic 25-30 l
- Bete telescopice
- Tricouri tehnice
- Jacheta polar medie
- Canadiana impermeabila
- Crema de soare (cu filtru SPF50)
- Balsam pentru buze (cu filtru SPF50)
- Ochelari de soare cu protectii laterale
- Lanterna frontala, baterii
- Recipient pentru apa
Musala, Vihren, Vitosha
Varful Musala este cel mai inalt varf montan din Muntii Rila si din Bulgaria, avand o altitudine de 2,925 m. Este cel mai inalt varf din Peninsula Balcanica, urmat indeaproape de Muntele Olimp, varful Mytikas (2917 m), din Grecia si de Vihren (2914 m, Muntii Pirin) din Bulgaria. Musala este, de asemenea, al 7-lea cel mai proeminent varf de munte din Europa, cu o proeminenta de 2,473 m.
Lunile cele mai bune pentru o ascensiune de vara sunt din iunie pana in septembrie, cand sansele de vreme uscata si mai calda sunt maxime.
Varful Vihren este cel mai înalt al Muntelui Pirin și al doilea cel mai înalt din Bulgaria (după Musala). Este situat între râurile Banderitsa și Vlahinska și, cu înălțimea sa de 2914 m Vihren îi provoacă pe iubitorii de munte, oferind satisfactia unor trasee solicitante, unor peisaze deosebite si satisfactia unui varf de top in Balcani.
Vitosha este mai mult decât un simplu accesoriu peisagistic, este o parte din istoria și cultura Sofiei. Este cel mai vechi parc natural protejat din Balcani. A fost creat în 1934, are râuri, peșteri, cascade, mănăstiri, izvoare termale, cabane, telescaune, trasee de drumeție și multe altele de descoperit. Vitosha, care atinge 2.290 m in cel mai inalt punct –Cherni Vrah / Vârful Negru, este vizibilă de la faimoasa stradă pietonală Vitosha care trece prin centrul Sofiei.
Itinerariu
Traseu auto: Bucuresti – Sofia – Borovets – Bansko si retur
Traseu montan Rila: Statiunea Borovets – Yastrebets –Aleko 2713m – Bezimenem 2792 – Musala 2925m. – ref. Everest – Cab Musala – Yastrebets – Borovets
Traseu Montan Pirin: ruta sudica, clasica – cabana Vihren – Kabata – vf. Vihren si retur pe acelas traseu sau traseu de cresta si retur pe ruta clasica, in functie de pregatirea si dorinta participantilor
Traseu pe Vitosha: Sofia – Cabana Aleko – Cherni Vrah (varful cel mai inalt dinVitosha) si retur
Program
Ziua 1: Traseu auto Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Borovets. Cazare in Borovets la pensiune sau hotel, nivel 3 stele. In Sofia, urcam pe varful Vitosha.
Ziua 2: Suntem la statia de telegondola Borovets la 8,30. Urmam ruta Yastrebets – Refugiul Everest –Aleko 2713m – Bezimenem 2792 – Musala 2925m. – ref. Everest – Cab Musala – Yastrebets – Borovets. Traseu auto Borovets – Bansko. Cazare in Bansko
Ziua 3: Traseu auto Bansko – cabana Vihren. De aici urcam pe ruta sudica, clasica la varful Vihren; retue pe acelas traseu, sau traseu de cresta si retur pe ruta clasica, in functie de pregatirea si dorinta participantilor. Cazare in Bansko, cina prelungita.
Ziua 4: Traseu auto Bansko – Velico tarnovo – Ruse – Bucuresti. In parcurs, vizita la Velico, zona Ruse, in functie de ora de plecare din Bansko si trafic.