Jebel Toubkal, martie 2015
27 March 2020
Mount Meru, iulie 2015
28 March 2020

Primul meu munte inalt, Toubkal, 4167 metri, Muntii Atlas, Maroc,

Jebel Toubkal, martie 2016

“Ce frumoasa este viata!”

Pentru ca am trait bucuria de a face primul meu varf inalt. Pentru ca in aceeasi zi am mers pe munte 25 de kilometri si am coborat o diferenta de nivel de 4167 de metri – din varful Toubkal pana la oceanul Atlantic, traversand 400 de kilometri prin muntii Atlas. Pentru ca am vazut, gustat si m-am bucurat de o mica parte din viata simpla a oamenilor din medina orasului Marrakesh si de pitorescul portului Essaouira. Pentru ca am baut cafeaua in lumina rece a rasaritului de soare in desertul Sahara. Pentru multe alte momente deosebite de care m-am bucurat in calatoria prin Maroc. 

Dupa 7 luni de antrenament in Circuitul 7 Munti in Gradina Carpatilor, am reusit sa urc pe primul meu munte inalt. Am facut varful Toubkal, cel mai inalt varf din Muntii Atlas, din nordul Africii, avand o altitudine de 4167 de metri. Dupa o zi de aclimatizare facuta la 3900 de metri, am reusit sa urc pe varf in siguranta, pe coltari si cu un ritm bun, dupa un pic mai mult de 3 ore. Am plecat spre varf la 5 dimineata din Refugiul “Les Mouflons” si am urcat 900 de metri diferenta, pe o panta relativ abrubta, pe zapada inghetata si grohotis. La 8.15, intr-o dimineata cu cer perfect albastru, priveam din varf maretia muntilior Atlas, iar in departare, desertul. A fost extraordinar!

Impreuna cu ghidul nostru, Ovidiu Popescu, care a facut ca aceasta vizita in Maroc sa fie una speciala, cu Bela Gulacsi, Anca Iovan, Alin Hamureanu, Ligia Moga si Alex Obrejan, in cadrul acensiunii organizate de Altitude Expeditions Team (www.altitude-club.ro

11-21 martie 2016, Jebel Toubkal, 4167 m, Muntii Atlas, Maroc