PROGRAMATE

Perioada: 20.12.2019-5.01.2020 (17 zile)

Grup: maxim 6 participanti

Pret: 1980 Euro 

Ce include

 • Transporturi si transferuri locale, aero si auto
 • Cazare in camera dubla (la hotel), refugiu sau cort pe munte
 • Mic dejun inclus in cazare
 • Taxe de intrare in rezervatii
 • Ghid de turism, ghid montan pe tot parcursul programului
 • Croaziera pe canalul Beagle
 • Croaziera pe Lago Argentino (Ghetarul Perito Moreno)

Ce nu include

 • Avion international
 • Taxe de intrare la obiective turistice
 • Alte mese decat cele mentionate
 • Asigurarea medicala
 • Costurile suplimentare ocazionate de intreruperea participarii la program
 • Cheltuieli personale (bauturi, haine, convorbiri telefonice, internet, etc.)
 • Echipament individual

Termene de inscriere si plata

 • Inscrierea si achitarea avansului de 1000 Euro pana cel tarziu pe data de 15.10.2019
 • Restul sumei pana pe 15.11. 2019

VREAU INFORMATIIINSCRIE-TE

Important

Pentru a obtine cea mai buna sansa de reusita pentru Altitude Expeditions Team, organizatorul poate ajusta programul intregii deplasari, astfel incat sa-l adapteze celei mai recente prognoze de vreme obtinute la momentul sosirii in zona. De asemenea, va avea ca prioritate buna desfasurare a expeditiei intregii echipe, fiind o organizare de grup, si nu o ghidare personala.

Scopul principal al expeditiei este atingerea varfului. Deoarece este o activitate care depinde de o serie de factori – conditii de vreme, performanta individuala si aspecte legate de apartenenta la echipa, atingerea obiectivului nu este o garantie.

Fiecare participant trebuie sa respecte deciziile organizatorului referitoare la ruta, orar, siguranta si buna functionare a echipei, pe toata perioada parcursului montan, adaptarea si sincronizarea la grup fiind esentiale pentru a avea o ascensiune de succes.

Echipament individual

 • Rucsac sau geanta expeditie 70-80 l (duffle bag)
 • Rucsac mic 25-30 l pentru ziua de varf
 • Bete telescopice
 • Bocanci de trekking
 • Jacheta polar medie
 • Canadiana Gore-Tex

 • Bluza subtire cu maneca lunga
 • Doua perechi pantaloni colanti (subtiri si grosi)
 • Suprapantaloni cu fermoare laterale, impermeabili
 • Crema de soare (cu filtru SPF50)
 • Balsam pentru buze (cu filtru SPF50)
 • Ochelari de soare cu protectii laterale pentru ghetar
 • Lanterna frontala, baterii
 • Trusa medicamente

Patagonia, Tara de Foc, regiunile de la Capatul Lumii

Patagonia este o regiune geografica istorica de o mare varietate si de o frumusete unica. Nu este putin sa vezi de aproape turnurile ascutite ale muntelui Paine care devin roz-portocalii la apus, lacuri extrem de frumos colorate, ghetari masivi care se rup in fata ta, delfini care te insotesc in calatoria de-a lungul soselei, colonii de pinguini, nesfarsita pampa, o multitudine de lame Guanaco, papagali verzi cu coada lunga si pasari colibri si orasul de la capatul lumii, unde Atlanticul se intalneste cu Pacificul si Oceanul Antartic. De Craciun, localnicii din Chile, prietenosi si ospitaliei, organizeaza un fastuos festival al verii – sunt zilele cele mai insorite si mai calduroase ale anului.

Patagonia este situata in capatul cel mai sudic al Americii de Sud, la sud de paralela 40. Este impartita intre Argentina (90%) si Chile (10%), linia de separare fiind Muntii Anzi. Partea argentiniana prezinta pampa (stepa sud-americana),  pasuni si desert, in timp ce partea chiliana are fiorduri glaciare si paduri tropicale temperate. Patagonia este una din putinele regiuni care au coasta la 3 oceane – Oceanul Pacific la vest, Oceanul Atlantic la est si Oceanul Antarctic la sud. Faimoasa autostrada RN-40 din Argentina trece pe langa Monte Fitz Roy si Glacier Perito Moreno in Parcul National Los Glaciares.

Fauna este una extrem de speciala. Lama Guanaco, puma, zorro sau vulpea braziliana, zorrino (un tip de sconcs) si tuco-tuco sunt caracteristice campiilor patagoniene. Papagalii verzi cu coada lunga in sudul continentului, pana la malul stramtorii Magellan au atras atentia primilor navigatori. Printre fulgi de zapada se pot vedea pasari Colibri. Fauna marina include balene, pinguinul regal, orca si foca elefant.

Denumirea regiunii Patagonia

Numele Patagonia provine din cuvantul „patagon” folosit de Magellan in 1520 pentru a descrie triburile native din regiune. Magellan a intalnit vanatori bastinasi despre care spunea ca „sunt atat de inalti, incat cel mai inalt dintre noi le ajungea doar pana la talie“. De aceea le-a spus „picioare mari” sau „patagoni”.

Punta Arenas

Punta Arenas este un oras din Chile, capitala regiunii Regiunea Magallanes y de la Antártica. Are o populatie de aproximativ 120.000 de locuitorii. Se afla pe coasta Stramtorii Magellan, aproape de locul unde Magellan i-a intalnit pentru prima oara pe patagoni. Fondat in 1843, a fost un port infloritor pana la deschiderea canalului Panama, iar recent a devenit un oras petrolifer.

Stramtoarea Magellan (Canalul Magellan)

Stramtoarea Magellan se afla in sudul Americii de Sud, ocolind numeroase insule si despartind America de Sud (Chile si Argentina) de Tara de Foc (Tierra del Fuego). Cu lungime de aproximativ 670 km si o latimea minima de aproximativ 4.5 km, canalul face legatura dintre Oceanul Atlantic si Oceanul Pacific. Din cauza vanturilor puternice din Patagonia este una dintre cele mai periculoase stramtori. Importanta ei maritima a scazut dupa construirea Canalului Panama.

A fost descoperita in 1520 de Fernando Magellan care a facut ocolul lumii cu cinci corabii, cu un echipaj de 237 de oameni. Pe 21 octombrie, de ziua “Fecioarei Maria”, Magellan a descoperit in apropierea latitudinii de 52 grade o peninsula pe care a numit-o “Capul Fecioarelor” (Cabo Virgenes). O furtuna teribila, care a durat peste 36 de ore, a impins corabiile in stramtoare in data de 1 noiembrie, de Ziua Mortilor, ceea ce l-a determinat pe Magellan sa boteze canalul Estreito de Todos los Santos (Canalul de Ziua Mortilor).

Tara de foc

Traversarea canalului a durat 20 de zile, timp in care echipajul lui Magellan, a vazut numai fumul produs de focurile de tabara ale indienilor. De aceea, aceasta regiune a fost denumita “Tara de foc” (Tierra del Fuego). Este o grupa de insule (arhipeleag) la capatul cel mai sudic al Americii de Sud, fiind despartita de continentul american prin stramtoarea Magellan. Desi o continuare a Patagoniei, arhipelagul Tara de Foc are o identitate proprie ca fiind “cel mai departat colt al Pamantului” – asa cum a afirmat colonistului Lucas Bridges. In anul 1881, Tara de Foc a fost impartita intre Argentina si Chile, granita fiind pe linia meridianului vestic de 68°36′.

Febra aurului si Julius Popper

Febra de aur a cuprins Tara de Foc (1880-1910) dupa ce un locotenent de marina din Chile a descoperit aur. La lucrarile de prospectiuni geologice a luat parte in anii 1884 si inginerul roman Julius Popper. Pentru activitatile sale de exploatari aurifere, cartografiere, colonizare si organizare civica a Tarii de Foc, determinante pentru definitivarea situatiei geo-politice, Popper a fost supranumit „Conchistadorul roman al Patagoniei”. Asemenea conchistadorilor spanioli de altadata, Popper a visat sa cucereasca fabuloasele bogatii ale acestui nou „El Dorado”, fiind convins ca profesionalismul va reusi unde amatorismul a dat faliment. In „Muzeul Capatului Lumii” din Ushuaia, exista o aripa dedicata lui Julius Popper, unde alaturi de o reconstituire a camerei sale de lucru si de alte obiecte legate de viata si activitatea sa, este expusa „masina de separare a aurului” („Cosechadora de Oro”) inventata de Popper, despre care afirma ca este capabila sa spele 75 de tone de nisip pe zi, extragand 99,6% din aurul pe care-l contine nisipul extras. Julius Popper a batut propria sa moneda de aur, care a purtat denumirea de Popper.

Ushuaia

Ushuaia este un oras-port infloritor din Tara de Foc, principalul loc de imbarcare pentru calatoriile catre Antarctica prin apele furtunoase din Stramtoarea Drake. De aici, drumurile lumii se sfarsesc si incepe, intr-un fel, frontiera Antarcticii. Ushuaia este considerat el mai sudic oras al lumii.

Din Ushuaia, privelistile sunt incredibil de frumoase catre gheturile batute de vanturi de pe Canalul Beagle, sub fundalul varfurilor glaciare ale Muntilor Martial.

Parcul national Torres del Paine

Localizat in sudul statului Chile, parcul are munti, ghetari, lacuri si rauri. Paine inseamna “albastru” in limba nativa Tehuelche. Parcul a fost desemnat al cincilea cel mai frumos loc din lume de catre National Geographic si a 8-a Minune a Lumii de catre TripAdvisor.

Parcul a fost infiintat in 1959 si are o suprafata de 240 de mii de hectare, fiind una dintre nestematele sudului Americii. Parcul este situat la 112 km nord de Puerto Natales si la 312 km nord de Punta Arenas.

Peisajul parcului este dominat de masivul muntos Paine, un pinten estic al Anzilor, situat la est de Ghetarului Gray, ridicandu-se dramatic peste stepa patagoniana. Masivul Paine are 3 varfuri de granit distincte, ca 3 turnuri care se ridica semet spre cer pana la 2500 m. Au fost denumite „Acele Cleopatrei”.

In parc, sunt lacuri extrem de frumos colorate – Grey, Pehoe, Nordenskiöld, and Sarmiento, precum si ghetari – Grey, Pingo siTyndall, care apartin Zonei de Gheata din Sudul Patagoniei.

Insula Magdalena

Este o rezervatie naturala ce adaposteste peste 120.000 pinguini Magellan pe doar un kilometru patrat. Se afla in regiunea Magallanes, la aproximativ 32 km nord-est de capitala Punta Arenas.

Parcul national Los Glacieres

La nord de Torres del Paine se afla parcul national Los Glacieres, unde atractia principala o constituie faimoasele varfuri Fitzroy si Cerro Torre, o adevarata provocare pentru cei mai iscusiti alpinisti.

Numele parcului se refera la cupola giganta de gheata din Anzi, cea mai mare din afara Antarcticii, Groenlandei si Islandei, alimentand 47 de ghetari mari, dintre care 13 plutesc in Oceanul Atlantic. Daca in alte parti ale lumii, ghetarii incep de la o inaltime de cel putin 2500 m deasupra nivelului marii, aici, din cauza dimensiunii cupolei de gheata, acesti ghetari incep de la 1500 m.

Parcul este o zona protejata in provincia Santa Cruz, Argentina, fiiind cel mai mare parc national din tara.

 

VREAU INFORMATIIINSCRIE-TE

Itinerariu

Santiago de Chile – Punta Arenas – Puerto Natales  – Tore del Paine – El Calafate – Perito Moreno – El Calafate – Ushuaia – Canalul Beagle – Parque Nacional Tierra del Fuego – Punta Arenas – Santiago de Chile

Program

Ziua 1 -2: Zbor Bucuresti – Santiago de Chile, zbor intern Santiago de Chile – Punta Arenas, transfer aeroport – hostel, cazare, vizita centru, canalul Magelan

Ziua 3: Vizita Punta Arenas

Ziua 4: Autobuz Punta Arenas – Poerto Natales, cazare, vizita oras

Ziua 5: Transfer Poerto Natales – Parcul National Torres del Paine, transfer auto la zona de campare Magico Torres, campare, tura 3-4 ore

Ziua 6: Tura zona de campare Magico Torres – Torres del Paine si retur 8-9 ore

Ziua 7: Tura zona de campare Magico Torres – Refugiul Los Cuernos, pe malul lacului Nordernskjold si retur, transfer auto de la zona de campare Magico Torres la iesirea din Parcul National Torres del Paine, autobuz pana la El Calafate, cazare

Ziua 8: Transfer auto la Parcul National Los Glaciares, vizita ghetarul Perito Moreno, retur El calafate, vizita de seara a orasului

Ziua 9: Transfer auto El Calafate – aeroport, zbor El Calafate – Ushuaia, transfer Hostel, cazare, vizita oras, canalul Beagle

Ziua 10: Transfer si vizita la Parcul National Tierra del Fuego, tura cca 6 ore, retur i Ushuaia, vizita port, “Fine del Mundo”, monument Evita Peron.

Ziua 11: Croaziera cu catamaranul pe canalul Beagle, vedem pinguini, lei de mare, cca 5 ore. Ne pregatim pentru a trece in 2020, ziua 11 este 31 decembrie!

Ziua 12: Ne trezim, odata cu “Orasul de la Capatul lumii”, incercam sa fim din peisaj, sa traim prima zi a anului in spiritul zonei, in locuri si cu locuitori ai Tiera del Fuego

Ziua 13: Autobuz Ushuaia – Punta Arenas, strabatem Tara de foc, dureaza cca 8-9 ore, cazare hostel Punta Arenas

Ziua 14: Zi de rezerva, o putem folosi pentru pe parcurs, in cazul vremii nefavorabile, a unor intarzieri sau disfunctionalitati. In cazul in care totul merge conform planului, avem o zi in zona Punta Arenas, Canalul Magelan, port, muzee, istorie.

Ziua 15: Transfer la aeroport, zbor Punta Arenas – Santiago de Chile, transfer hostel, vizita zona

Ziua 16: Vizita Santiago de Chile

Ziua 17: Transfer aeroport, Zbor Santiago de Chile – Bucuresti

 

 

VREAU INFORMATIIINSCRIE-TE


10 October 2018

Sidley, ianuarie 2011

Crina Coco Popescu este prima alpinista din lume care termina circuitul Seven Volcanoes – cei mai inalti vulcani de pe cele sapte continente! Sidley, ianuarie 2011 […]

Inscrie-te la expeditie

Te inscrii si primesti un mail de confirmare.


NUME SI PRENUME

EMAIL

TELEFON