Papua Noua Guinee - mt.Giluwe, mt. Hagan
Cel mai inalt vulcan din Australia si Oceania
22 - 30 iunie 2025 (9 zile)din si in Port Moresby
Circuitul 7 Volcanoes
Perioada: 22 – 30 iunie 2025 (9 zile) din si in Port Moresby
Grup: 4 – 6 participanti
Pret: 3860 Euro
Mt. Giluwe este cel mai inalt vulcan din Australia si Oceania si face parte din Circuitul 7 Volcanoes
Altitude Expeditions Team este singura echipa din Romania care organizeaza ascensiunea Mt Giluwe. Este prima si singura echipa romaneasca care a atins varful
Este prima si, deocamdata, singura echipa din Romania care a facut o ascensiune pe Mt. Hagen
Are in program scensiune pe Mt Giluwe (pe varf au fost, pana acum, din Romania, 2 alpinisti si 2 alpinisti, din acesia, 3 au fost cu #AltitudeExpeditionsTeam) si Mount Hagen (pe varf au fost, pana acum, din Romania, un alpinist si o alpinista, ambii membri #AltitudeExpeditionsTeam). Programul va fi specificat la cerere si in Contractul ce se incheie cu fiecare participant.
- Zboruri interne PNG
- Taxe guvernamentale
- Cazare in orase la hotel, pensiune si cort 2 persoane pe munte
- Transfer aeroporturi
- Corturi și toate echipamentele de campare, vase pentru gatit, arzatoare, gaz,
- Biletele de avion pentru Port Moresby
- Zborul poate fi cu escala lunga la dus sau/si la intors, toate cheltuielile legate de aceasta nu sunt incluse
- Asigurare medicala
- Activitatile neincluse in program
- Biletul de intrare la obiective turistice
- Suplimentul pentru camera single (numai la hotel, la cabana fiind imposibil de garantat o camera single) 100 euro/persoana
- Costurile suplimentare ocazionate de intreruperea participarii la expeditie
- Garantia participarii la expeditie, pentru ambele parti contractante, este semnarea contractului si plata avansului. Locurile sunt limitate.
- Inscrierea si achitarea avansului de 1500 Euro pana pe data de 01 februarie 2024
- Restul sumei pana pe 15 aprilie 2024
Important
Pentru a obtine cea mai buna sansa de reusita pentru Altitude Expeditions Team, organizatorul poate ajusta programul intregii deplasari, astfel incat sa-l adapteze celei mai recente prognoze de vreme obtinute la momentul sosirii in zona. De asemenea, va avea ca prioritate buna desfasurare a expeditiei intregii echipe, fiind o organizare de grup, si nu o ghidare personala.
Scopul principal al expeditiei este atingerea varfului. Deoarece este o activitate care depinde de o serie de factori – conditii de vreme, performanta individuala si aspecte legate de apartenenta la echipa, atingerea obiectivului nu este o garantie.
Fiecare participant trebuie sa respecte deciziile organizatorului referitoare la ruta, orar, siguranta si buna functionare a echipei, pe toata perioada parcursului montan, adaptarea si sincronizarea la grup fiind esentiale pentru a avea o ascensiune de succes.
Echipament individual
- Geanta expeditie sau rucsac 70-80l
- Rucsac mic 30-35 l, cu chinga in talie si piept, pentru ziua de varf
- Bocanci 3 sezoane
- Bete trekking
- Sosete de diverse grosimi 4-5 perechi
- Caciula
- Manusi
- Tricouri tehnice
- Bluze polartec
- Pantalon impermeab
- Jacheta impermeabila
- Pelerina
- Crema de soare (cu filtru cel putin SPF30)
- Balsam pentru buze (cu filtru cel putin SPF30)
- Ochelari de soare cu protectii laterale pentru ghetar
- Recipient pentru apa
- Lanterna frontala, baterii
- Trusa medicamente
Mt. Giluwe – cel mai inalt vulcan din Australia si Oceania
Insula Papua Noua Guinee se afla in nordul Australiei si este divizata politic intre Indonezia in vest si R.I. Papua New Guineea, in est. Insula este situata pe placa tectonica Indo – Australiana, in partea sa de nord – est, in incidenta cu limitele sudice ale placiilor Maoke si Woodlark. In aceasta zona a rezultat lantul muntos New Guinea Highlands cunoscut si sub numele de Central Range sau Cordillera Central, care strabate insula pe lungime, de la est la vest, avand 18 vulcani activi si inactivi si varfuri rezultate prin incretire, din submersia placilor tectonice.
Muntele Giluwe este un vulcan stins, ultima eruptie fiind in urma cu mai mult de 200 de ani. Forma sa conica pleaca de la o baza cu diametrul de 30 km si prezinta un crater cu un diametru de 2 km si o adancime de 300 de metri, cu partea estica puternic erodata. Pe circumferinta craterului, doua varfuri se ridica cu peste 4000 de metri deasupra crestei de lava: varful principal de 4367 m si varful secundar, situat la aproximativ 1,8 km est de acesta, avand 4300m.
Avand altitudinea de 4367 m, Giluwe este cel mai inalt vulcan si al doilea varf ca inaltime dupa muntele Wilhelm din Papua Noua Guinee. Este cel mai inalt vulcan de pe continentul Australia si Oceania si, din acest motiv face parte din Circuitul 7 Volcanoes.
Mount Hagan – al doilea cel mai inalt vulcan din Australia si Oceania
Acest masiv se afla in apropierea orasului Mount Hagan, al treilea, ca marime, din Papua Noua Guinee. De asemenea este la 35 de kilometri distanta de Mt. Giluwe.
Muntele Hagen este alcătuit din trei stratovulcani cu ultimile eruptii in Pleistocen. Structura actuala, cu trei coame ce formeaza trepte pana la varful situat la o altitudine de 3675 m, se pare ca a rezultat in urma prabusirii versantilor limitrofi, cuagulandu-se masivul de astazi, cu o proeminenta de 900 de metrii.
Pana in zona de stepei alpine care acopera partea superioara a celor trei trepte vulcanice, parcursul trece prin jungla cu orhuidee, specii rare de arbori, pasari exotice. Dupa acest parcurs unic, se deschide campul vizual catre orasul Mt. Hagen si Valea Nebilyer, singurele asezari locuite din perspectiva de 360 de grade de pe varf. In rest, vai, versanti cu vegetatie luxurianta si, din loc in loc, pana la limita orizontului, varfuri si podisuri stancoase. O experienta unica, care te pregateste pentru minunata ascensiune pe Mt. Giluwe.