Olimp, august 2019
26 August 2019
San Francisco, dec. 2019
20 December 2019

Septembrie 2019: Ascensiune scoala, de vara, pe Vf. Mytikas, Olimp

Olimp, septembrie 2019

Ne-am grabit.

Am plecat din Brasov, joi dimineata, am revenit duminica seara. De ce?

Degeaba; c-asa-i obiceiul in viata de toate zilele!

Ne-am oprit la Sofia, am facut Cherni Vrah, cel mai inalt punct al muntelui Vithosa si al patrulea din Bulgaria. Cer inchis, putina burnita, vizibilitate redusa. ne-am bucurat de efort si de varf, chiar si de peisaj, desi se reducea la cativa metrii in jurul nostru.

Cu speranta unei vremi mai bune, plecam mai la sud, in Grecia si ne oprim la Prionia.Pana la refugiul A ne conduce aceeasi vreme inchisa si umeda. Asta e, traim cu speranta ca a doua zi, vom avea o zi cu vizibilitate pentru a admira peisajele care se deschid din zona inalta a Olimpului.

Si asa a fost! O zi speciala, cu MARE: dimineata cu rasarit si oarecare vizibilitate la MAREA Egee, in jur de 2500m iesim deasupra plafonului de nori si avem, tot traseul, o MARE de nori! Cu MARE concentrare si atentie urcam ultima portiune, de la varful Skala (2882 m) spre Mytikas 2918 m. Am ajuns pe varf! MARE bucurie, MARE peisaj, vizibilitate 360 de grade! MARE om, MARE caracter – Zeus, ca ne-a primit! Am coborat cu MARE atentie pe Louki, la refugiu si, de acolo, la masina si, seara, la MARE!

Asa a fost Mytikas, cu oameni care stiu sa se bucure. De peisaje, efort si reusita. Vreme frumoasa, companie deosebita, un munte exceptional si … regretul ca s-a terminat prea repede. Un traseu solicitant care deschide apetitul pentru #MuntiInalti, care, odata parcurs, iti da incredere si iti indreptateste aspiratiile.

O fi aprobarea tacita a lui Zeus sau inspiratia muzelor din platoul somital?! Oricum, ce-am inteles cu totii e simplu: #TraiesteLaAltitudine! #AltitudeExpeditionsTeam a fost: Calin, Daniel, Mihai (Popa) si Ovidiu

Foto: Daniel Chesa #Mytikas #Olimp #AltitudeExpeditionsTeam #Grecia #OvidiuPopescu #ascensiunimontane